845 words • 2~4 min read

Nasedněte na kolo


Mnoho lidí na kole jezdí, protože je to jednodušší než jezdit všude autem. Na kole se dostanete na mnohem více míst a hlavně nemusíte platit za parkování a hledat parkovací místo. Pokud nepotřebujete odvážet spoustu věcí a nebo nepotřebujete jet na velký nákup, je vaše jízdní kolo skvělou volbou do města. I samotná města se snaží podporovat spíše jízdu na kole než jízdu autem, a to také z nedostatku parkovacích míst. Nabízí tak stojany se sdílenými koly, která můžete využít na mnoha místech v republice zcela zdarma a nebo za drobný poplatek.

muž na kole

Lidé kteří jezdí na kole často a rádi vyráží na kolo i ve svém volném čase, určitě využijí i oblečení na kolo. pokud jezdíte opravdu desítky kilometrů za týden, je ideální mít na sobě cyklo oblečení silvini. Je to prodyšné oblečení, které bylo navrženo tak, aby bylo lehké, odvádělo pot, drželo teplo a zároveň aby se v něm člověk nepřehříval. V nabídce této značky najdete nejen dresy na kolo, ale i kraťasy nebo kalhoty. Pokud chcete jezdit na kole komfortně, rozhodně byste si měli na kolo pořídit kvalitní oblečení, které vám poskytne pohodlí, což oceníte hlavně na delších trasách.

jízda na kole

Na kole bezpečně
I když je cyklistika stále velice populární mezi všemi věkovými skupinami, mnoho lidí na kolo usedá, aniž by nějak dodržovali bezpečnost. Je to problém, protože nedodržováním základních bezpečnostních pravidel ohrožují nejen sebe, ale i další účastníky silničního provozu. I když jezdíte jen na nákupy nebo po městě, vždycky byste měli mít:

  1. Kolo ve skvělém technickém stavu
  2. Světla a odrazky
  3. Přilbu

Mnozí cyklisté se vydávají na kole třeba jen na menší nákup, ale potom vezou na řídítkách velké tašky, se kterými balancují na silnici. Pokud je to možné, tomuto se vyhněte a raději to auto vytáhněte. A nezapomínejte na to, že ani na kolo alkohol rozhodně nepatří.